detiknafaskejora

Image hosted by TinyPic.com

A S S A L A M U A L A I K U M :: p u j i a n k e p a d a A L L A H ::
m y o n l y L O R D o f u n i v e r s e :: w e l c o m e 2 m y b l o g ::
n i c e 2 m e e t u :: i k u t s u k a a k u l a h ! ! ::

Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, April 18, 2006

peristiwa kerana seorang dayang


serius... aku baru balik dari SP ni.. beli tiket bas balik gombak...

serius.. aku pegi SP naik motorsikal... pastu on the way nk balik tetibe satu tiang letrik kat tepi jalan tu senget.. so wayar yang berselirat jatuh atas jalan raye... ape lagi semua kenderaan yg gedabak punye besar pun berebti... bas, teksi, moto, kete, lori , ufo, kete kebal sumer berenti sebab tak leh lalu jalan tu.. abis trafik jam..

kdang2 takut gak wayar2 tu mengalirkan elektrik bervoltan tinggi... boleh membahayakan orang kafir dan islam, termasuk cicak2 pasir yang melata dan melintas melalui jalan raya tersebut,,,

nasib baik aku membawa kenderaan bermotor yg sungguh flexible ni.. boleh gak mencelah2 sambil membuat lagak ngeri ala2 superman di tengah kesibukan kota raya jenayah yang menggerunkan tersebut...

kalau tgk citer armagedon ade tunjuk meteor jatuh ke bumi, kat tengah2 bandaraye new york... pemantu teksi tu cakap... ini la new york, mcm2 boleh berlaku... macam kes bunuh ke,, eksiden lori bagak ke, bagunan runtuh kene bom ke.. kene langgar kapal terbang ke... muke kene asid ke... ntah hape2 lah...

point aku adelah satu je... maut boleh berlaku di mane2 termasuk kat jalan raye...
olih itu berhati2 lah di jalan raye... jadilah pemandu yg cermat... demi keselamatan dalam negeri.. tibe! mcm cakap seolah2 aku menyokong akta ISA plak!! mcm yang diorang buat kat dalam cite final destination la... tetibe je budak2 tu fobia sebab maut mengekori diorang..

jadi ape kate nabi muhammad?

nabi muhammad menyuruh kite banyak2 mengingati mati dan membuat persedian untuk mati dgn secukupnya...

ape lagi yg nabi kate pasal mati?:

1. bekerjalah korang mcm korang nk hidup forever, beribadat lah korang mcm korang nk mati esok...

2. orang yang paling bijak adelah orang yg mengingati mati...
(orang yg paling kuat adelah orang yg dapat tahan kemarahannya)

3. umat islam akhir zaman nanti (sekarang la) banyak, tapi umpama buih di laut...
sebab diorang ni mencintai dunia dan takutkan mati..(maksudnya banyak gile la.. tapi pastu hilang kejap je sebab macam buih, dan tak berapa bagus sebab sayang kat dunia... dan takut nk mati syahid untuk berjihad)

sebab tu la negara palestin susah nk bebas dari yahudi.. sebab ciput je orang2 islam yg berani mempertaruhkan nyawa demi islam...

so ape lagi.. marila kite berdoa semoga kite ini termasuk dan menjadi seorang pemuda islam yg cemerlang dan berani.... ala-ala hassan albanna gitu..

jom bace doa ramai2:

"ya allah, engkau jadikan lah kami kuat iman untuk menempuhi dugaan hidup mendatang, tetapkanlah hati kami diatas landasan benar agamamu, tewaskanlah musuh2 kami dan peliharalah agama kami.. semoga kami beroleh ke jayaan di dunia dan akhirat.... rabbana aatinaa fiddunya hasanah,, wa fil aakhirati hasanah waqinaa azabannaar.. amin"

thank you very much for your comments

Image and video hosting by TinyPic

1 Comments:

At 4:19 PM, Anonymous Anonymous said...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!


http://www.degree-programs-online.info/makingcash.html

 

Post a Comment

<< Home